Naturunderstödd rehabilitering (NuR), pilotprojekt i Nyckelviken

Lider du av utmattningssyndrom eller stressrelaterad ohälsa?

Då kanske Naturunderstödd Rehabilitering är något för dig. Verksamheten riktar sig till dig som är sjukskriven på grund av utmattningssyndrom eller annan stressrelaterad ohälsa. Rehabiliteringen bedrivs i Nyckelviken under 10-12 veckor, 2-3 dagar i veckan och är främst förlagd utomhus. Teamet består av leg. fysioterapeut, leg. arbetsterapeut, leg. psykolog samt rehabkoordinator.

Målet med Naturunderstödd Rehabilitering
Målet är ökat välmående, att hitta en balans i vardagen samt hållbar återgång i arbete eller studier.

Innehållet i Naturunderstödd Rehabilitering
Naturunderstödd Rehabilitering är en upplevelsebaserad gruppverksamhet som för samman beprövade metoder inom vården, med naturen som en stressreducerade faktor. Forskningen har visat goda hälsoeffekter av att vara i naturen vid utmattningssyndrom och annan stressrelaterad ohälsa.

I olika aktiviteter övar vi på att efter egen förmåga göra en sak i taget, ta pauser och att vara i nuet. Vid promenader, qi-gong och avspänningsövningar tränas stressreglering via kroppen.

Varje träff innehåller även samtal i grupp kring utmattning, stressteorier, självmedkänsla, vardagsbalans och hållbara metoder för beteendeförändringar.

Vid intresse kontakta din husläkare eller rehabkoordinator Carin Lundgren.

Telefonnummer
070-309 06 35